Apartmani
"Villa Ferri"


Apartmani
Konoba
Okolina
Kontakt

  Okolina

Mala-velika Crna Gora prostire se na 13 812 km² i ima približno 620 144 stanovnika. Mala zbog toga što je njena površina ne svrstava medju velike države i velika zato što posjeduje sve ono što karakteriše jednu veliku  zemlju. Na njenoj teritoriji ujedinjene su sve ljepote kojima ljudsko oko može samo da se divi.(Planine pod vječitim snijegom, masline, kamelije, mimoza i agrumi na pjeni od mora, jezera, ostrva, poluostrva i legende).

Crnogorska obala proteže se na 270 km.Bokokotorski zaliv krasi mirno i toplo more oivičeno malim kamenitim plažama ili plažama načinjenim od najfinijeg, sitnog pjeska.Kao niska bisera ređaju se Igalo, Herceg Novi, Zelenika, Kumbor, Đenovići, Baošići, Bijela, Kamenari, Morinj, Risan, Perast, Kotor, Muo, Prčanj, Lepetane, Tivat, Krašići, Rose, Budva, Bečići, Sv.Stefan, Petrovac, Bar, Ulcinj...Ovo su samo neki od gradova Crne Gore kojima su život udahnuli mnogi pomorci, gradovi koji su svoju istoriju upleli u mnoge legende i svojim klimatskim odlikama, biljnim i životinjskim vrstama, pa i samim mentalitetom primoraca, učinili tako posebnim “vazduh” ovog dijela Jadranskog mora.

Muo je drevno ribarsko mjesto, nasuprot Kotora. Pominje se već u prvoj polovini 14-tog vijeka.Izgradnja nove, dužobalske magistrale, nije uništila slikovite ribarske lučice (mandraće) niti pristanista (mula) po kojima je ovo  mjesto dobilo ime.U ovom naselju i danas se mogu vidjeti starinski tipovi barki;leut, gajete..i ribarske mreze koje se suše na jugu ili buri.U sredisnjem dijelu naselja, na obali mora, sagrađena je 1864. godine nova mjesna crkva Sveta Marija Pomoćnica Kršćana.Tradicija Muljana svakako su ribarske večeri, na rivi, u toku ljetnje sezone, gdje se besplatno služi riba i toči domaće vino, uz pratnju pjesme klapa, mandolina i gitara. U ovom malom ribarskom mjestu, ušuškana u morskoj pjeni i obasjana suncem nalaze se ApartmaniVilla Ferri”. Iako je u neposrednoj blizini grada Kotora svojim gostima nudi mir i tišinu koju povremeno  ometa samo šum talasa.

U neposrednoj blizini nalazi se grad Tivat koji posjeduje aerodrom. Aerodromi su takodje i u glavnom gradu Crne Gore (Podgorici) kao i u susjednim državama Srbiji (Nikola Tesla) i Hrvatskoj (Ćilipi). Duž Crne Gore proteže se željeznička pruga, a u Baru se nalazi glavna luka. Avion, voz, autobus, brod ili automobil - izbor je Vaš,a nas nije teško pronaći.

 
 
© Apartmani "Villa-Ferri" - MMVII, MMVIII
Muo - Kotor, Montenegro